Mobiliteit is integratie


Opplussen woning

Als u wat ouder en wat minder mobiel bent, dan bent u met een aantal extra aanpassingen in uw woning vaak erg geholpen. U kunt dan langer zelfstandig blijven wonen in uw huidige woning. De extra aanpassingen aan een woning en/of een woongebouw wordt ‘opplussen’ genoemd.

Wat is Opplussen nu eigenlijk?

Opplussen is het verbeteren van bestaande woningen en woongebouwen zodat ouderen langer zelfstandig kunnen blijven wonen in een toegankelijk, bruikbaar en veilig huis.

Waarom nu al Opplussen?

De verwachting is dat tussen 2010 en 2020 meer dan de helft van alle woningen zal worden bewoond door bewoners van 55 jaar en ouder. De vraag naar woningen voor ouderen is nu al groter dan het huidige aanbod. Door woningen op te plussen wordt de noodzaak om naar een andere (passende) woning te verhuizen kleiner.

Voor wie is Opplussen bedoeld?

Opplussen is bedoeld voor alle woningeigenaren en huurders boven de 55 jaar. Uiteraard ook voor mensen die nu al problemen ondervinden bij het zelfstandig wonen.

Maatregelen t.b.v. Opplussen

  • Drempels verwijderen
  • Bediening bovenraampjes
  • Tweede trapleuning of beugel
  • Verwijdering drempel in badkamer
  • Anti-slipvloer badkamer
  • Wandbeugel in douche
  • Een toilet op de juiste hoogte
  • Domotica

 

Opplussen is meer!

Opplussen is meer dan drempels verwijderen en beugels plaatsen. Om zo lang mogelijk zelfstandig te kunnen blijven wonen dient ook gekeken te worden naar de fysieke situatie, nu en in de toekomst. Kan men zich wel blijven verplaatsen, heeft men in de toekomst een rollator of een rolstoel nodig? Kun je jezelf dan nog veilig en comfortabel verplaatsen in de woning? Deze zeer belangrijke aspecten worden vaak vergeten of men beschikt niet over de juiste kennis.

 Advies

Onze adviseur kan u alles vertellen over het Opplussen van uw woning. Samen kijkt hij met u welke aanpassingen nodig zijn om uw woning zo comfortabel mogelijk te maken zodat u langer zelfstandig kunt blijven wonen.

Geïnteresseerd in de diensten van Aangepast voor U?

Hebt u interesse in de diensten van Aangepast voor U of wilt u meer informatie? Als u onderstaand contactformulier invult, neem ik z.s.m. contact met u op. Bellen of mailen kan natuurlijk ook, zie hiervoor de contactgegevens.

naar boven