Mobiliteit is integratie


Langer zelfstandig wonen

Woningaanpassingen om langer zelfstandig te blijven wonen!

Woningaanpassingen kunnen het leven (weer) een stuk aangenamer maken. Vooral als de aanpassing helpt bij het uitvoeren van activiteiten in huis.

Er zijn veel verschillende woningaanpassingen denkbaar. Het kan echter moeilijk zijn om een keuze te maken. Het gaat ten slotte niet alleen om praktische oplossingen voor zaken als opstaan, douchen, toiletgang of bereiden van maaltijden, ook emotionele aspecten spelen een rol.

U moet misschien kiezen tussen verbouwen of verhuizen. Hoe zelfstandig wilt- en kunt u of uw kind zijn en in hoeverre bent u bereid uw woning anders in te richten of zelfs te verbouwen?

Personen met een beperking of een gezinslid met een beperking kunnen bij Adviesbureau Aangepast voor U terecht voor advies op maat tot realisatie voor de aanpassing van hun woning. Aangepast voor U werkt nauw samen met Beter Actief . Beteractief.nl is leverancier van diverse producten zoals: rolstoelen, rollators, seniorenbedden, trapliften, etc.

Lichte aanpassingen en eenvoudige hulpmiddelen zijn soms nodig om zo lang mogelijk zelfstandig in eigen huis te kunnen wonen. Kun je jezelf dan nog veilig en comfortabel verplaatsen in de woning, heeft men in de toekomst een rollator of een rolstoel nodig? Deze zeer belangrijke aspecten worden vaak vergeten of men beschikt niet over de juiste kennis.

Eén ding is zeker: u hoeft niet te verhuizen omdat uw huis niet meer geschikt is. Aangepast voor U is gespecialiseerd in het comfortabel en rolstoelvriendelijk maken van woningen. We zorgen ervoor dat alle voorzieningen in huis voor u toegankelijk zijn en dat u overal veilig kunt komen. Zo verzorgen we onder meer;

Veel voorkomende voorzieningen met betrekking tot het toegankelijk maken van de woning zijn:

 • wandsteunen;
 • drempelhulpen;
 • verbreden van deuren;
 • deurontgrendelaar eventueel in combinatie met elektrische deuropeners of deurontgrendelaar met intercom.

Veel voorkomende voorzieningen met betrekking tot aanpassingen in de woning zijn:

 • onderrijdbare of in hoogte verstelbare keuken;
 • vaste douchestoel;
 • verhoogd toilet;
 • toiletbeugels;
 • onderrijdbare of in hoogte verstelbare wastafel;
 • antislipvloer;
 • wandsteunen.

Vergoeding

Als u uw woning wilt laten aanpassen, dan kunt u een beroep doen op de gemeente waar u woont. De gemeente vergoedt namelijk sommige woningaanpassingen op grond van de WMO (Wet Maatschappelijke Ondersteuning).
Algemeen gebruikelijke voorzieningen worden in de meeste Gemeenten niet vergoed.

Soms zijn enkele kleine aanpassingen al voldoende om een woning rolstoelvriendelijk te maken. U kunt daarmee in uw vertrouwde omgeving blijven wonen.

Onze adviseur kan u alles vertellen over het toegankelijk maken van uw woning. Samen kijkt hij met u welke aanpassingen nodig zijn om uw woning zo comfortabel mogelijk te maken zodat u langer zelfstandig kunt blijven wonen.

Adviesbureau “Aangepast voor U” neemt alle drempels weg

Wilt u weten hoe Aangepast Voor U drempels binnen uw leefomgeving kan wegnemen? Bel voor een vrijblijvende afspraak of stuur bericht via ons contactformulier.